tisdag 26 november 2013

Tänka högt 21:13

Har du någon gång tänkt på hur en tändsticka luktar? Inte själva stickan utan lukten precis när du tänder den. När du hör det krypande, knastrandet, sprakandet – livstecknet och lågorna. Det har jag.

Har du någonsin tänkt på en bok som ingen annan läst? Hur man kan öppna upp den på vilken sida som helst, läsa ord fem rad sjutton och känna hur ens hjärna fryser till is när du inser att du är den enda som läst just det här tryckta ordet någon gång någonsin. Kanske kommer ingen annan heller läsa det någonsin någon gång. Kanske är det ordet bara ditt. Behåll ditt ord. Spara ditt ord, slösa inte på det.

Har du någonsin sett in i ögonen på en man som är rädd?

Har du någonsin insett att du sjungit med i en hel vers utan att ens reflektera över vad du gör?

Har du någonsin dött verbalt?

Har dina ögon någonsin svimmat?

Har dina lungor någonsin slutat se?

Har du luktat dig till känsel och beröring

Har du tagit på tomheten

Kämpat mot att slockna

Har du någonsin varit så rädd att du pyst ut som en ballong man inte orkat slå knut på

Har du någonsin fastnat i ett nät av tankar och blivit uppäten av verkligheten

Hardunågonsinfruktatlyckansomendastkanläsasimellanrummetbredviddetenaordetochnästa

Det har jag
det har jag
DET.
HAR.
NOG.

JAG.

torsdag 21 november 2013

I've been eating for you

 Har på mig mammas tröja och försvinner i den
 Har konstant huvudvärk och prestationsångest
 Men det är ganska lugnt för om 23 dagar åker jag till Dominikanska Republiken
och dessutom finns det en jättebra medicin som heter internetshopping, rekommenderar verkligen!

xoxo

tisdag 19 november 2013

Vad skulle jag säga?

Min enorma tisdagscrush faller stenhårt på facebookapplikationen "What Would I Say?". För er som inte vet vad det är så är det en generator som samplar ihop ens statusar/kommentarer till fina små citat. Gjorde lite collage med mina bästa. SO MUCH LOVE och typ lite fucked up insight i mitt liv hehe:


Tipstipstips. GÖR SAMMA, så bra. Vilka är era favisar
kram/ledsen äventyrare


söndag 17 november 2013

I'd totally share my tots with you




När ska poser bli ett full time job? Hade blivit stenrik.
Det här var en dag då jag var relativt äcklig och hade mjöl i håret (tips till er som inte vet att mjöl är världens bästa torrschampoo!!!!!!!). Har dock mjöl i håret relativt ofta HAR DET IDAG TILL OCH MED.
 Lite liv i bildform:
 Carro och röken
 Maja och pepparkakorna
Alba, Tilda och Beate. När vi fotograferade spyxgrupper.
 

Idag (har en snusmumrik runt halsen, 100 % lyckoamulett) är jag poser som alltid och mjölhårig som alltid. 
Känner mig även lite tråkig så lägger in något SVINKUL istället:
OBSOBSOBS, DETTA ÄR EN BILD PÅ NAPOLEON DYNAMITE RIGHT NOW!!!?!?! Please spela in ljudet av er världsbild som krossas och skicka till mig. 

Skicka en kommentar och visa att ni lever förresten, blir fan orolig när det ekar så supertyst här i min lilla narcissistiska lekarena. 

xx /agy





Hey I found a whistle





Reed och Anna

onsdag 13 november 2013

Dagens två fantastiska händelser

Här ska ni få höra lite kul saker som hände idag i onumrerad ordning efter skojighet:

1. Gudrun Schyman kom till min skola le SPYKE och förläste om feminism och politik. Det var så bra och jag var fett stirrig efteråt och tänkte bara på hur hon tog alla ord jag har svårt att få rätt ur min mun och sa dem med sådan exakthet och precision att jag smälta och avdunstade. Plus att hon är så frikkin bäll och SKÖN, vill bara KRAMA henne och typ sätta mig ner med henne och skratta och prata och och och,
 GUDrun <3

2. Typ extas i hybrishimmeln/narcissistiska träsket idag när Gabriella i min klass sa att jag var lik en ung Ewa Fröling aka min älskade fabulösa bästa quinna alltså.


 
VEM ÄR VEM EGENTLIGEN OMG OMG. Nä men vill ni slå mig med en bättre komplimang får ni nog skruva på den en lång tid me tell u MHM.


måndag 11 november 2013

Det här med halloween och kostymer

Nu har vi ju nästan precis vinkat adjö till halloween, en tid på året då en sexistisk attack kommer som en jävla bålgetingsvärm och sticker oss med sina giftiga gaddar i form av utklädnader. Jag tror ni förstår vad jag pratar om och om ni inte gör det så kanske vi kan ta en titt på lite halloweenutstyrslar som ni kan börja förbereda redan inför nästa år:

Varför inte mr Potato head?

Nice kostym alltså, kommer rocka festen! Men vänta... glömmer jag inte något? Jo atsingen batsingen, jag är ju kvinna då finns det säkert en mycket bättre kostym för just mig.



Amen TITTA, Perfekt! Här har vi ju den, perfekt till mig som kvinna med en dräkt som kanske inte alls ser ut som mr Potato head men som i alla fall är sexig. BRA. Problem solved

Eller varför inte en bonde?
Ja, som handen i handsken ju. Kan bara springa ut och mjölka kossor direkt , WOW PERFA. Men wait...
Ah, här har vi den. Alla vet ju att tjejbönderna måste ha en mer avklädd utstyrsel än men eftersom de svettas lättare och denna dräkt är ju jätteperfekt helt fantastisk designad ju. PRAISE DESSA FRAMSTÄLLARE SOM TÄNKT SÅ FINT PÅ OSS LÄTTSVETTANDE KVINNOR.

Nä nu överdriver jag ju, klart man får klä sig sexigt på halloween. S-J-Ä-L-V-K-L-A-R-T(!!) Problemet är hur vi väljer att framställa kostymerna. Medan de manliga får anta rollen som skojfriska och roliga utklädnader så ska de kvinnliga  ALLTID framställas som sexiga och avklädda. Ännu en gång görs kvinnan till ett objekt där hon ska betygsättas utifrån hur sexig hon är och tydligen så är koden ju mindre kläder desto sexigare. 
Det är även känslan av att man som kvinna SKA vara sexig på halloween som stör mig så innerligt. Att det är något krav? Många kanske har hört folk säga att man ska passa på att vara sexig/"slampig" på halloween för att du då får chansen att vara det utan att någon dömer dig. HERREGUD du ska kunna vara fucking sexig eller slampig vilken jävla dag som helst utan att någon jävel ska döma dig. Och om du inte vill klä av dig så behöver du ju inte göra det heller, hela dealen är väl att man ska klä ut sig till någonting och göra det så bra som möjligt eller har jag missuppfattat hela konceptet med halloween?

Jag upprepar att jag inte vill slutshamea någon tjej/kvinna som vill ha på sig kostymer utan jag vill snarare påpeka hur de olika kostymerna skiljer sig åt utseendemässigt beroende på vilket kön de riktas åt och det är det som är hela jävla problemet. 


Lite andra gobitar:
 
En lime (varför man nu skulle vilja vara en lime på halloween?)
 
Eller kanske en haj?

Hitta fler fantastiskt sexistiska kostymer HÄR 

Här har ni en bild på mig från förra årets halloween, var en vild dubbelögd filur som såg allt:

Vad klädde ni ut er till i år?

OCH KRAM