söndag 11 januari 2015

Tågluff: Ljubljana

Vafan, vi kör vidare. 

Efter Portovenere skulle vi ta tåget till Ljubljana. Enda problemet var dock att en arg tant i Florens hade viftat bort oss när vi skulle boka platser på det enda tåget som skulle ta oss fram i tid till Ljubljana och sagt att vi kunde köpa biljetter ombord. För säkerhetsskull tänkte vi boka biljetter samma dag tåget skulle åka men de var helt slut och allt var KAOS. Vi åkte tillbaka till Florens för att stå i kö i typ 4 timmar och försöka fixa biljetter på något sätt. Funkade inte alls. Så vi kedjerökte i sann ångestanda och gjorde upp en plan om att vi skulle försöka fixa biljetter ombord och berätta någon snyfthistoria till konduktören om att vi skulle på vår farmors begravning lol.

Tåget kom och koduktören ba "ja det finns två platser lediga, ni kan köpa biljetter ombord" så vi sprang in och hittade två platser. Kom in två galna konduktörer som sjöng U2 för oss och vi började snacka lite med det andra i kupén. Efter ett tag insåg vi att hela tåget var dubbelbokat och tillslut satt vi i en mångkulturell kupé med allt från irländare till en snubbe från Bangladesh. Korkade upp vin och dansade och insåg att alla på nattåget hatade oss. Sjukt bra resa.

 

 Ljubljana som stad var så jävla fantastisk. En helt perfekt blandning av trånga gränder, skogar mitt i städer, uteliv, marknader, studenter ja fucking allt. Vi hade bokat en lägenhet mitt i stan, i princip bredvid rådhuset via airbnb, hur billigt och bra som helst.
 

 


Vi gick på museum, hängde med några av vännerna från tågresan, köpte billig mat från grönsaksmarknaden.
 
Plockade upp en suspekt svensk som vi nästan blev arresterade av den slovenska polisen på grund av. Hade klättrat upp på ett tak för att se soluppgången efter en svettig danskväll i Metelkova, och typ fem muskelknuttar kom upp och ba "empty your pockets we're looking for illegal stuff", som tur var hade ingen något illegalt inte ens denne suspekte svensk och när de ba "is it OK to do this in your country, climb buildings" och Ejner på extrem svengelska började babbla om allemansrätten var det knappt att jag kunde hålla mig för skratt. 

Fan Ljubljana är nog en av mina bästa städer ever. Åk dit, ni kommer inte ångra er. 

3 kommentarer:

 1. Vill också på luff, det bästa som finns typ!!!

  Alltså Agnes det här är så himla knäppt, min pojkväns bästa vän har tydligen träffat ditt folk?!? Kanske dig tillochmed?!? Han heter Gustav och och gissa om jag blev förvånad när denna bilden dök upp i mitt feed ----> https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205093406311491&set=p.10205093406311491&type=1

  Sverige är typ såhär stort ----> ()

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej länken är ej klickbar... Hehe

   Radera
  2. Haha nä men vad sjukt, världen är allt liten! Det är mins bästisar som var nere i Barcelona över jul ju, var där nyss själv men tror inte jag träffade snubben Gustav, i alla fall inte vad jag kommer ihåg. Crazy ju

   Radera