torsdag 19 februari 2015

Barcelona pt3


Det är måndag i Barcelona och min sista dag i staden som typ på riktigt (heder och samvete) behövde mindre än en helg för att stjäla mitt hjärta. Vi går upp tidigt för vi har mycket att göra.
1. Handla alkohol
2. Handla tobak
3. Se sakerNär vi har 1) handlat alkohol och 2) handlat tobak börjar vi med 3) se saker. Tar tunnelbanan till Sagrada Familia. Den ser ut som sådana där sandslott man kunde göra med droppande sand i en liten vattenkub när man var liten. Att åka tunnelbana i andra städer tycker jag väldigt mycket om. Bra doft och man får se alla trötta människor som lever sina liv då och där.
Andra bra sätt:
1. Gå, för att man ser så mycket
2. Cykla, för att man ofta cyklar fel och ser mer än man väntat sig.

 

Vi går till Parc Güell som (även fast vi inte betalar överprisat inträde utan bara släntrar omkring lite) är precis som jag vill att den ska vara.
 

 

Alltså här är det HAR-MO-NI (deluxe). Vi tar av oss jackorna, vi kikar på stadens tak från en kulle och en man spelar på en lustigt instrument som ser ut som en kolgrill men låter som en blandning av en harpa och en panflöjt. Smygkikar avundsjukt på Hanna och inser att hon bor här, och inte jag.

 

 

Vi spankulerar ner till hamnen och skräms av fiskmåsar (när det är varmare brukar jag sitta här och läsa, säger Hanna). Jag försöker ännu en gång övertala Hanna att läsa Carlos Ruiz Zafons böcker om Barcelona, hon skrattar lite och säger att hon tänkt läsa om Bridget Jones dagbok och jag bara frustar och suckar och rullar irriterat med ögonen.
 

 

Magarna börjar kurra och vi kurerar med varsin pizzaslice
 

  

Vi går vidare till Ciutadellaparken som är helt bländande fin och fylld av allt från pundare till turister.

 

Mer öl och göra sig iordning. Sen en sista middag på en vietnamesisk restaurang och det börjar göra lite ont i mig av tanken på att jag måste hem nu. Men innan vi åker hem så går vi ut och dansar till klockan halv sex på morgonen och jag kan inte sluta le under hela kvällen, kanske för att jag dansat mig svettig, fått tillfälle att slå en äcklig dude i ansiktet eller för att jag är med Hanna i en helt fantastisk stad. Ba överdos på eufori helt enkelt.
 

 

Nästa dag går mitt flyg 10.10 och jag vaknar 09.10 och ba FUCK FUCK FCKCKCKCK. Ett sista äventyr och jag hinner med flyget i alla fall efter en gta-resa i taxibil och en underbar men superbitter snubbe som lät mig checka in mitt bagage en kvart efter att check in stängde.

Saknar det så så så mycket redan.


2 kommentarer: