måndag 11 november 2013

Det här med halloween och kostymer

Nu har vi ju nästan precis vinkat adjö till halloween, en tid på året då en sexistisk attack kommer som en jävla bålgetingsvärm och sticker oss med sina giftiga gaddar i form av utklädnader. Jag tror ni förstår vad jag pratar om och om ni inte gör det så kanske vi kan ta en titt på lite halloweenutstyrslar som ni kan börja förbereda redan inför nästa år:

Varför inte mr Potato head?

Nice kostym alltså, kommer rocka festen! Men vänta... glömmer jag inte något? Jo atsingen batsingen, jag är ju kvinna då finns det säkert en mycket bättre kostym för just mig.Amen TITTA, Perfekt! Här har vi ju den, perfekt till mig som kvinna med en dräkt som kanske inte alls ser ut som mr Potato head men som i alla fall är sexig. BRA. Problem solved

Eller varför inte en bonde?
Ja, som handen i handsken ju. Kan bara springa ut och mjölka kossor direkt , WOW PERFA. Men wait...
Ah, här har vi den. Alla vet ju att tjejbönderna måste ha en mer avklädd utstyrsel än men eftersom de svettas lättare och denna dräkt är ju jätteperfekt helt fantastisk designad ju. PRAISE DESSA FRAMSTÄLLARE SOM TÄNKT SÅ FINT PÅ OSS LÄTTSVETTANDE KVINNOR.

Nä nu överdriver jag ju, klart man får klä sig sexigt på halloween. S-J-Ä-L-V-K-L-A-R-T(!!) Problemet är hur vi väljer att framställa kostymerna. Medan de manliga får anta rollen som skojfriska och roliga utklädnader så ska de kvinnliga  ALLTID framställas som sexiga och avklädda. Ännu en gång görs kvinnan till ett objekt där hon ska betygsättas utifrån hur sexig hon är och tydligen så är koden ju mindre kläder desto sexigare. 
Det är även känslan av att man som kvinna SKA vara sexig på halloween som stör mig så innerligt. Att det är något krav? Många kanske har hört folk säga att man ska passa på att vara sexig/"slampig" på halloween för att du då får chansen att vara det utan att någon dömer dig. HERREGUD du ska kunna vara fucking sexig eller slampig vilken jävla dag som helst utan att någon jävel ska döma dig. Och om du inte vill klä av dig så behöver du ju inte göra det heller, hela dealen är väl att man ska klä ut sig till någonting och göra det så bra som möjligt eller har jag missuppfattat hela konceptet med halloween?

Jag upprepar att jag inte vill slutshamea någon tjej/kvinna som vill ha på sig kostymer utan jag vill snarare påpeka hur de olika kostymerna skiljer sig åt utseendemässigt beroende på vilket kön de riktas åt och det är det som är hela jävla problemet. 


Lite andra gobitar:
 
En lime (varför man nu skulle vilja vara en lime på halloween?)
 
Eller kanske en haj?

Hitta fler fantastiskt sexistiska kostymer HÄR 

Här har ni en bild på mig från förra årets halloween, var en vild dubbelögd filur som såg allt:

Vad klädde ni ut er till i år?

OCH KRAM


6 kommentarer:

 1. jag var utklädd till samara och skrämde skiten ur alla. satt med en killkompis och snackade, varpå två killar kom fram till oss och frågade honom "alltså, grabben, du har 100 tjejer på den här fezthen - och ändå sitter du här med samara!" Min killkompis svarade "Ja, men det är halloween. Hon ser inte ut så där i verkligheten. Och vi hade dessutom väldigt trevligt innan ni kom!" och de bah "halloween, jaja, men måste hon va så LÄSKIG?!?!"

  jävligt tydligt hur sexskadat halloween har blivit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samara måste vara tidernas äckligaste kid. Typ min värsta skräckfilmskaraktär efter the grudge.

   Det är så fucking irriterande, orkar inte dömande och för den delen orkar inte hur mycket vikt som ska läggas på ens utseende och att man "kan få så mycket bättre" HERRE-FAKKING-GUD no NO just stop. ÖjekshgonlkdAAAAHRJF

   Radera
 2. Men omg dessa dräkter?!? Tyckte detta var bra skrivet just för att du understryker att man får klä sig hur man vill bara det att det är så sjukt hur mycket dräkterna skiljer sig åt mellan könen och att kvinnorna liksom inte ens är utklädda utan bara har en klänning med tryck på? How fun is that? Håller med manda da manda där uppe! Man vill ju vara läskig. Ps du är svincool

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju verkligen underhållande att se på hur klädkoden segregeras utifrån kön haha. It's so wä.
   + tack <3

   Radera
 3. Himla lustigt men också verkligen inte, det är ett fenomen att det fortfarande ser ut så här. Men jag håller också verkligen med, alla ska göra som de själva vill när de vill. Jag var Napoleon Dynamite, kände mig väldigt sexig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså JA så mycket JA att du var napoleon! Varför har jag inte tänkt på detta innan? Perfekt ju

   Radera