fredag 19 september 2014

3 stycken fantastiskt underliga människor jag mött på sista tiden


Livet leker sådär mycket. Lever la vida loca under inte så poppis-kombon: mycket jobb och mycket förkyld. Så länge jag kan avnjuta en kall nationsöl för en härliga tjugofem spänn så är jag relativt nöjd. Här kommer en lista på tre roliga personer jag träffat den senaste veckan:

1. Den excentriska snubben
Halvt ocharmig snubbe som (Ejners ord) nog inte hade alla indianer i kanoten. Satte sig bredvid mig på en bänk på stortorget när jag tog en panikcigg efter min första ensamma stängning, på en medhavd kudde och berättade om sitt liv. Dock trodde han att vi skulle gå hem med varandra efter ca 10 minuters prat (läs: hans evinnerliga anekdoter gällande allt som hänt i hans liv). No, no, no lilla excentriska snubbe med en kudde i en plastpåse. Det ska vi inte.

2. Killen som letade efter badbyxor.
Ännu en gång satt jag på stortorget, denna gång i samband med min lunchrast, då en annan snubbe svänger förbi på en cykel och ger mig ett tandlöst leende. Snubben svänger tillbaka och vi snackar lite om hans liv och var han kan sno ett par badbyxor lättast. Sen hittar vi en tant som vi drar ner på bänken. Vi snackar lite om hur Putin kommer ta över hela världen och om industrisamhället i Asien. Det visar sig att tanten också heter Agnes, tillsammans gör vi alla tre vågen på bänken innan jag springer iväg för att hitta någon mat. Bra lunchrast.

3. Kvinnan med en doktorvän i Afrika.
Satt idag på min lunchrast utanför konsthallen och sysslar med sysslan "lapa sol". En kvinna, 35 bast, som visar sig komma från Kina, vänder sig om och börjar prata med mig om mitt liv och vad jag gör. Sen pratade hon väldigt länge om Afrika och hennes vän som var doktor där (hörde dock inte vilket land) och hur farligt det var att vara kvinna där och att männen måste ta lektioner i kärlek (??? mkt tveksam om jag hörde rätt då det blåste ganska mycket, vi satt typ 2 meter ifrån varandra, samt att hon pratade ganska dålig engelska). Efter ca 10 minuters ganska stelt prat (enligt mitt tycke) ansåg hon att vi hade bondat nog, så hon tog mitt nummer och tyckte vi skulle fika någon gång. 

Slutet gott allting gott. Vad gör ni??
Har ni någon huskur mot halsont och råförkylning förutom ingefära, honung, citron, vitlök? Behöver magi. Hjälp mig. 
kram från agnopie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar