lördag 15 april 2017

Jag är hemma igen

Hej, jag är hemma nu.
Krama om mig och låt mig berätta. Sitt ner och håll tyyyyyst.
Ätit mer ost än jag någonsin trodde min kropp skulle palla under 4 dagar. Södra frankrike treatade mig well. Getost, camembert,  kryddost och min absoluta favorit blåmögelost. Ge mig en blåmögelost om dagen och jag slukar den på tio sekunder. Det är en utmaning, try me.

Har sett så SÅ många gamla gubbs med en två nybakta baugetter på gatorna och har blivit så SÅ provocerad av det. PÅ RIKTIG? MÅSTE NI BARA BEKRÄFTA ALLA FRANSKA STEREOTYPER? Baugetter är inte ens särskilt gott. (croissanter däremot, ta min själ im yours forever)
Oavsett så kluckade båtarna i hamnen sådär härligt om natten, som får en att stanna upp och inhale-exhal, och tänka något i stil med "åh vad livet är härligt, tänk om det kunde få vara så alltid.." skoja, tänkte inte alls så. tänke typ "åh det här kommer låta skitnice om jag gör en video och lägger ut den på min instastory" och så gjorde jag det.

Vi har lämnat farmor bakom oss på små bänkar för att hon går så långsamt och jag fick jättedåligt samvete av det. Stackars lilla, bräckliga farmor. Jag stannar kvar med dig så kan vi gråta på varandras axlar och jag kan kanske snylta några cigaretter från dig. Hon berättar tråkiga historier, trillar i trappan, uttalar broccoli bråCOLLI och säger att om hon får i sig ett glas vin till så steppar hon (och hon håller sitt löfte).

Alla i min familj på min pappas sida vill alltid ha uppmärksamhet och alltid vara i centrum, alltid laga den godaste maten och berätta den bästa historien. Vi avbryter alla varandra konstant när vi pratar och tillslut är det som att alla bara sitter och skriker för sig själv. Jag säger passivt aggressiva kommmentarer till min pappa hela tiden "ojojoj, har du blivit en sån som använder en SJAL?" Vill alltid sätta honom på plats. Jag har honom virad runt mitt finger.

Vädret är varmt, jag bränner axlarna. Jag badar i havet. Det är så kallt att benen domnar bort. Det är inte ens skönt. Husen är färgranna, alla är rika och har typ små solhattar, även inomhus. Vi pratar om tatueringar och någon vän till min pappas flickvän säger att det är mer orginellt att inte ha en eftersom aaaalllaaa har en nuförtiden. Hon måste ändra sig SNABBT från sin påbörjade mening "de är så fruktansvärt fu..." när hon får höra att både jag och min syster är tatuerade. HAha, jag tyckte det var så kul att se henne trassla sig in i sina egna ord. Men annars var hon snäll. Hade snälla ögon

Nu är jag hemma igen. Hallååå!
Blir kramad så hårt att jag spricker.... I Lissabon finns det så mycket kärlek som jag bara insuper som ett överlevnadsserum.

Nu orkar jag inte skriva mer. HEjdå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar