tisdag 17 mars 2015

Mina dagar

Klockan 07.58 och klockan 08.03 ringer mobilens alarm och ignoreras och stängs av och ställs fram. Du hatar att jag inte ställer klockan på exakta tider och nu gör jag det mer för att störa dig än för att jag inte orkar vara så precis. Vi fumlar runt bland lakan som rivits upp (fast bara på min sida, för jag sover vilt och du sover alltid med ryggen mot mig) och jag vill morgonslåss lite för jag gillar att småslåss. Jag äter frukost fastän jag inte äter frukost för du säger att frukost är dagens viktigaste mål.

När jag springer iväg till jobbet är jag glad, dels för att det är sol och dels för att jag vet att du kommer gömma en lapp någonstans i mitt rum och sedan ändå skicka ett sms innan jag hunnit hem där du frågar om jag tittat på mitt skrivbord. När jag har rast sitter jag i solen och äter äpple och läser. Sparkar mot äckliga duvor och ger mynt till de som går runt med pappmuggar. Bredvid mig sitter en kille och lyssnar på arabisk hip hop och röker en cigarr. "Är du Fidel Castros kusin?" frågar hans vän när han kommer. De går och cigarrlukten hänger kvar runt bänken. Jag älskar att röka cigarr, men gör det bara vid de tillfällen som är aningen extra.

Jag tänker på hundar. Ser en söt hund som är så valkig att man knappt vet vad som är fram och vad som är bak:
"Det kan börja mögla i de där valkarna", säger du och fyfan vad äcklig hund tänker jag.
Ska jag någonsin skaffa en hund ska det vara en svart mops. Eller en fransk bulldog.

Ibland går jag och tränar på ett gym. Men jag springer mest där. Det är det enda jag egentligen har koll på hur man gör och som jag vet att jag är bra på. Jag springer snabbt. Oftast sex eller sju kilometer, och sen går jag runt och skäms när jag ser alla tjejer med handskar, vältränade kroppar, målmedvetna blickar som vet exakt vad de gör och varför och hur och alla andra stora frågor. Själv vet jag ingenting på det där gymmet, hittar mest på lite och hoppas på att ingen tittar.
Sen går jag ut och röker en cigarett och orkar inte ens bry mig om min kontraproduktivitet.

När jag slutar går jag hem, jag älskar att gå. Jag dricker en kopp chokladte och hittar lappen på mitt skrivbord. Ojar mig lite för min oklara framtid och sen läser jag tills jag somnar i soffan. Soffan är förövrigt min bästa plats att sova. Där ligger jag och snarkar bäst jag vill tills min mamma vaknar någon gång under natten och väser "AGNES" från ovanvåning och är småarg för att jag somnat med alla lampor tända.
2 kommentarer: